Φασιστική «κατάθλιψη» με τάσεις «αυτοκαταστροφής»

Αναβλήθηκε το χθεσινό δικαστήριο με κατηγορούμενους τρεις μαχαιροβγάλτες φασίστες, αφού απουσίαζε μια από τους κατηγορούμενους, η ακούραστη στο κυνήγι μεταναστών και μεταναστριών Σκορδέλη, λόγω… «κατάθλιψης που οδηγεί σε τάσεις αυτοκαταστροφής» όπως έλεγε η ιατρική γνωμάτευση που προσκόμισαν οι δικηγόροι της. Κατόπιν τούτου, καλούμε όσους την ανέχονται, αλλά και όσους ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή παρακινούμενοι από την εκλογική της αντιπρόσωπο Θέμιδα Σκορδέλη να επανεξετάσουν τα ινδάλματά τους.
Θυμίζουμε ότι η Σκορδέλη είναι κατ’ επάγγελμα «αγανακτισμένη κάτοικος» του Αγίου Παντελεήμονα, που παρουσιάζει ένα μοναδικό στον κόσμο είδος κατάθλιψης, το οποίο ενώ εμποδίζει την πάσχουσα να πάει στην Ευελπίδων, εντούτοις, ουδόλως την απέτρεψε από το να καθοδηγεί ομάδες μαχαιροβγαλτών, να τραμπουκίζει συστηματικά μετανάστες και προοδευτικούς πολίτες, να πρωτοστατήσει στους προπηλακισμούς του Αλέκου Αλαβάνου και της Ελένης Πορτάλιου, καθώς και αναλάβει την προεκλογική καμπάνια της Χρυσής Αυγής. Τελικά το δικαστήριο αποδέχτηκε τον ισχυρισμό της υπεράσπισης ότι η Σκορδέλη όντως αποτελεί μοναδική περίπτωση και ανέβαλε τη δίκη για τις 12 Γενάρη 2012.
Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση εκατοντάδων πολιτών που κατέβηκαν πρωί-πρωί στην Ευελπίδων εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους προς τους μετανάστες που μαχαίρωσαν οι κατηγορούμενοι στις 18-9-2011, από τους οποίους ο ένας τραυματίστηκε βαριά με μαχαιριά 2 εκατοστά από την καρδιά, αλλά ευτυχώς επέζησε.
Η συγκέντρωση έγινε μετά από κάλεσμα της αντιφασιστικής κίνησης «Ποτέ Ξανά» και με τη συμμετοχή αντιρατσιστικών και αριστερών οργανώσεων, και έστειλε μήνυμα ότι δεν υπάρχει καμιά ανοχή απέναντι στη φασιστική τρομοκρατία.
Θα το επαναλάβουμε για μία ακόμα φορά: Τα βασικά στηρίγματα των φασιστών στη δολοφονική δράση τους είναι η διωκτική ασυλία με την οποία τους περιβάλλουν οι αρμόδιοι μηχανισμοί και η ολιγωρία των δημοκρατικών πολιτών. Γι’ αυτό και η χτεσινή γελοιοποίηση της Σκορδέλη δεν πρέπει να οδηγήσει σε εφησυχασμό Συνεχίζουμε την κινητοποίηση και για τη δίκη της 12ης Γενάρη, επιμένουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να δοθεί τέλος στη φασιστική τρομοκρατία.

Αθήνα 13/12/11
Αντιφασιστική Πρωτοβουλία «Ποτέ Ξανά
https://potexana.wordpress.com/

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s